The Best Box op FacebookThe Best Box op TwitterThe Best Box op Pinterest

De meerdaagse bruiloft

19 December 2014
Terug

Via onze nieuwsbrief kwam er een vraag binnen van aanstaande bruid Eline. Zij is bezig met de dagindeling van haar bruiloft en komt er niet uit.

 

'Doen we alles op één dag of verdelen we het over twee dagen? En in het laatste geval, plannen we die dagen dan achter elkaar, of gaan we na onze ceremonie in kleine kring eerst op huwelijksreis en geven we bij thuiskomst een knalfeest?'

 

 

Om antwoord te geven op de vraag van Eline, kruip ik graag even in mijn rol van weddingplanner.

 

Wat belangrijk is op je huwelijksdag, of dagen, is dat jullie samen kunnen genieten. Een huwelijksdag is vaak erg druk en vol, dus om het over twee dagen te verspreiden is sowieso een hele goede optie. Je kunt dan de ceremonie op dag één plannen, vaak met een klein gezelschap. Ook heb je op deze dag alle tijd voor een mooie fotoshoot, een relaxte borrel en een uitgebreid diner. Jullie kunnen lang en gezellig tafelen, niemand die zich gehaast voelt omdat de feestgasten op de stoep staan.

 

 

Het feest op een andere dag houden, heeft nog meer voordelen. Je begint opnieuw uitgerust aan deze dag, je wordt wederom heerlijk opgetut door kapper en visagie en je mag je jurk nog een tweede keer aan. Alleen dat al… Ook is het superleuk om een video of foto’s te kunnen laten zien van jullie eerste huwelijksdag.

 

Eline denkt erover om tussen deze twee dagen op huwelijksreis te gaan. Zo geniet je eigenlijk wekenlang van je bruiloft en heb je steeds iets nieuws om naar uit te kijken. Zorg er wel voor, dat je voor vertrek alles geregeld hebt voor je feest en een aantal dagen van tevoren alweer thuis bent. Anders zit je op je vakantiebestemming alsnog te stressen over dingen die geregeld moeten worden en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Je kunt hier natuurlijk ook een weddingplanner of professioneel ceremoniemeester voor inschakelen, dan weet je zeker dat je overal onbezorgd van kunt genieten.

 

 

Heb jij je bruiloft ook over meerdere dagen verspreid gevierd, of ben je van plan dit te doen? Heb je tips voor Eline? Laat dan jouw ervaring onder dit bericht achter. Superbedankt, ook namens Eline!

 

Loes Heijmans-Beek
The Best Box & Fabuloes Weddings

 

Fotocredits: Youri Claessens


Terug

Deel deze blog:


FJ Design