The Best Box op FacebookThe Best Box op TwitterThe Best Box op Pinterest

5 Tips voor Trouwen in het Buitenland

08 Mei 2015
Terug

Trouwen is natuurlijk al een heel avontuur op zich. Want laten we eerlijk zijn, wat er allemaal bij komt kijken is niet niks, als je van nature geen planner bent. Laat staan als je gaat trouwen in het buitenland! Dan wordt de uitdaging alleen maar groter. En daarom vandaag: 5 tips voor de planning van jouw buitenlandse bruiloft!

1. Start op tijd!

Het lijkt een open deur, maar neem ruim de tijd om je bruiloft in het buitenland te plannen. Een jaar van tevoren beginnen is geen overbodige luxe. Kijk of het haalbaar is om van tevoren al eens te gaan kijken naar je locatie of leveranciers. En mocht dat om welke reden dan ook niet lukken, zorg er dan voor dat je een weddingplanner in de arm neemt die weet waar ze het over heeft en jullie van eerlijk en gedegen advies kan voorzien waar je op kunt vertrouwen.

2. Houd rekening met het weer

Een veelgehoorde reden om te trouwen in het buitenland, is de zongarantie die je in Nederland niet hebt. Maar hele felle zon, is ook niet altijd ideaal. Plan je bruiloft daarom aan de hand van het tijdstip van zonsondergang. Rond dat tijdstip is het voor jullie wat aangenamer qua temperatuur, en zal de fotograaf ook vele mooiere foto's kunnen maken dan midden op dag met heel fel licht.

3. Laat je goed informeren

Een buitenlandse bruiloft plannen is wel degelijk iets anders dan 'een bruiloft in het buitenland plannen'. Wat ik daarmee bedoel is dat je rekening moet houden met hele andere dingen, zoals hierboven al beschreven de zonsondergang. Maar wat te denken van bloemen? In Nederland heb je natuurlijk de keus uit 1001 bloemen voor je bruidsboeket en styling, maar in een zonnig warm land moeten deze vaak geïmporteerd worden. Uit Nederland notabene. Het warme weer zorgt ervoor dat je bruidsboeket misschien een uurtje fotoproof is, maar daarna wordt het er niet beter op. Een zijden boeket kan uitkomst bieden, informeer hiernaar bij je bloemist of weddingplanner.

4. Pas je aan

Een gewaarschuwd mens telt voor twee: reken er op dat het maken van afspraken in het buitenland nét ietsje anders verloopt dan in Nederland of België. Het zal langer duren voordat je een reactie krijgt, je hebt misschien te maken met een taalbarrière en sommige dingen zijn gewoon echt niet op afstand te regelen. Wees je daarvan bewust en schakel tijdig hulp in van mensen die ervaring hebben met de manier van werken op jullie droomplek. Dat gaat je heel veel tijd en stress schelen, en een veel leukere voorbereiding!

5. Het buitenlandgevoel in eigen land

En als je nu denkt: dit wil ik ook, maar mijn budget laat het niet toe? No worries! Wist je dat er in Nederland ook genoeg prachtige plekken zijn, waarbij je je in het buitenland waant? Wat te denken van het Curaçao - of Ibizagevoel in eigen land? Of kies je voor een meer bourgondische insteek zoals het Toscane-of Zuid-Frankrijkgevoel? Maak er met je meest dierbare gasten een bijzonder weekend van en ik weet zeker dat zowel jullie als jullie gasten versteld staan van de vele mogelijkheden in eigen land!

Lieve groet

Loes Heijmans-Beek

Fabuloes Weddings & The Best Box


Terug

Deel deze blog:


FJ Design