The Best Box op FacebookThe Best Box op TwitterThe Best Box op Pinterest

Do It Yourself-Wedding...Of Niet?

27 Juni 2014
Terug

Als je zo lekker aan het rondstruinen bent over internet, in de zoektocht naar alles wat ook maar met dé perfecte bruiloft te maken heeft, kom je al snel uit bij veel DIY-bruiloften. DIY, oftewel Do It Yourself, is al enkele jaren een begrip in bruiloftenland. En nu klinkt dat natuurlijk wel allemaal erg leuk en in eerste instantie ook kostenbesparend, maar is het dat eigenlijk wel?

 

Als je zelf aan de slag gaat voor je bruiloft, kan je dat natuurlijk helpen om geld te besparen en om je huwelijksdag een fijne persoonlijke touch mee te geven. Maar tegelijkertijd kan het je ook heel veel tijd kosten en soms ook net zo veel stress opleveren. En dat kunnen we niet gebruiken, toch?

Daarom hier een paar vragen die je jezelf kunt stellen voordat je naar de doe-het-zelf winkel rent, Etsy leegkoopt  of jezelf verwondt met de hobbyschaar.

 

DIY-wedding1. Ben je een handige Harrie? Alles wat uit jouw handen voortvloeit ziet er mooier, gedetailleerder en perfecter uit dan wat je ook ergens kunt kopen?

 

2. Heb je je te houden aan een streng budget maar wil je niet bezuinigen op kleine details?

 

3.Vind je dat je bruiloft pas compleet is als er genoeg handgemaakte decoraties zijn?

 

4. Ben je ambachtelijk en creatief en kun je zelfs van een wc-rolletje en plastic bloemen iets moois maken?

 

Als je JA hebt kunnen antwoorden op één of meer van deze vragen, dan kun je het best eens overwegen om wat DIY aan je bruiloft toe te voegen. Maar omdat wij het juist zo belangrijk vinden dat de voorbereiding leuk is en blijft; stel jezelf nog even de volgende vragen:

 

DIY-weddingHoeveel tijd gaat dit project me kosten?

Eenvoudige decoraties maak je misschien in een paar uurtjes, maar moet je bedankjes voor 150 gasten inpakken en misschien nog met de hand schrijven, plan dan maar twee weken lang iedere avond vrij.

 

Is het echt goedkoper om het zelf te maken?

Als je echt goed aan de slag wil, heb je soms meer gereedschap nodig dan je in eerste instantie dacht. Papier, stempels, inkt, goed stanleymes, snijbord en nog veel meer. Dit is niet het goedkoopste materiaal, dus houd daar rekening mee en overweeg of het niet goedkoper is om alles kant en klaar bij de juiste leverancier aan te schaffen.

 

Wat is de emotionele waarde van dit DIY project?

Ook al kost het je veel tijd, en bespaar je er geen geld mee, wanneer de emotionele waarde voor jou groot is, dan is het het altijd waard!

 

Volg The Best Box ook op Pinterest, voor de leukste DIY-ideeën!

 

Loes Heijmans-Beek

The Best Box

 

Foto's: RuudC Fotografie


Terug

Deel deze blog:


FJ Design